+36 30 313 1271 lelekcel@gmail.com

Gyászfeldolgozás

A Gyászfeldolgozás Módszer® egy olyan cselekvésprogram, mely strukturált módon foglalkozik a gyásszal, segíti a meg nem valósult érzelmi kommunikáció feldolgozását:

 

„…Készségekre tehetünk szert, melyek segítségével lezárhatjuk kapcsolatunkat a történtek okozta bánattal, csalódással, elégedetlenséggel, szívfájdalommal.” (J.W. James – R. Friedman)

Az érzelmi kötődéssel bíró kapcsolataink elvesztését, vagy életünk jelentős fordulatait minden esetben gyászfolyamat követi. Ilyen a haláleset, válás, költözés, családalapítás, örökbefogadás, vetélés, munkahelyváltás, háziállat elvesztése, stb. Az ezeket követő ellentmondásos érzelmek összességét takaró természetes lelki folyamatnak (gyász) nincsenek szakaszai, nem gyógyítja az idő, sokszor félelmetes, és azt sem tudjuk, hogy mit tegyünk.

A ’Gyógyulás a gyászból’ című, magyar nyelven is megjelent könyvben leírt, általunk ajánlott önsegítő módszer hatékony segítséget nyújthat…

…mert azt megtanultuk, hogyan szerezzünk meg valamit, de azt nem, vajon mit tegyünk, ha elveszítjük azt…” (J.W. James – R. Friedman)

A kézikönyv programján végighaladva a Módszer Specialistái segítik a gyászolókat abban, hogy beazonosítsák feldolgozatlan veszteségeiket és a program feladatainak elvégzésével megismerjék a feldolgozás élményét és egy élethosszig rendelkezésre álló eszközt kapjanak veszteségeik feldolgozásához.

 

Gyászfeldolgozás Módszer® cselekvésprogram (személyes / online)

  • előkészítő beszélgetés (30 perc, online)
  • gyászfeldolgozás cselekvésprogram: 7+1 alkalom (időtartam: 70 perc/alkalom)
  • az előkészítő beszélgetés, illetve a +1 alkalom díjmentes.
gyaszfeldolgozasmodszer.hu
gyaszfeldolgozasmodszer.hu/specialista kereső
gyaszfeldolgozasmodszer.hu/projekt/herfertkriszta